Šiandien savo receptais su Lieknųjų Gurmanų bendruomene dalinasi Liepa (ji taip pat jau pasidalino savo istorija).

Burokėlių salotos

Burokėliai

  • 1 virtas burokėlis;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • Pusė saujelės graikinių riešutų;
  • 1 vidutinio dydžio obuolys;
  • Aliejus;
  • Druska, pipirai, keli lašai citrinos sulčių ir kiti mėgstami prieskoniai

Burokėlį, svogūną ir obuolį supjaustau kubeliais, riešutus šiek tiek pasmulkinu, bet ne per daug. Į keptuvę pilu aliejaus, apkepinu svogūnus, tada sudedu burokėlius ir pakepu – kai turiu obuolių sulčių, įpilu pusę stiklinės ir keletą minučių patroškinu, kol sultys nugaruoja. Užgesinu ugnį ir dedu riešutus, obuolius, druską, pipirus ir kitus mėgstamus prieskonius (puikiai dera šviežias raudonėlis ar bazilikas). Prieš patiekdama apšlakstau citrinos sultimis.

Galima valgyti kaip atskirą patiekalą, bet tinka ir kaip garnyras prie kepsniuko.

Namuose pagamintas majonezas pagardins daugelį patiekalų

Naminis majonezas

Labai mėgstu savo patiekalų skonį pagerinti naminiu majonezu.

  • 290 ml aliejaus;
  • 2 kiaušinio tryniai;
  • 1 nubrauktas šaukštelis garstyčių miltelių;
  • 1 šaukštelis (ir daugiau pagal skonį) citrinos sulčių.

Visus ingredientus lėtai plaku plakikliu po truputį pildama aliejų. Paskaninu pasitelkusi fantaziją – česnakas, krapai, paprikos milteliai, karis ar dar kokie kiti mėgstami prieskoniai. Daug gaminti neverta, nes galiojimo laikas ribotas, nebent valgytojų keli.

Saldi vakarienė

Na, o kai užklupo saldumynų priepuolis, tai greitai pasidariau lengvą desertą vakarienei.

Sutryniau bananą šakute, įpjausčiau pusę obuolio, įdėjau saulėgrąžų ir sezamo sėklų, linų sėmenų, keletą smulkintų riešutų, viską sumaišiau ir suvalgiau kaip patį skaniausią tortą.

Nepakartojamas duetas - riešutai ir bananai

Nuotrakos iš http://www.freepik.com, http://www.nourishnetwork.com ir http://www.theblacklisted.net.