Naminis jogurtas

Noriu pasidalinti naminio jogurto receptu. Aš jį jau senokai gaminuosi pati – ir pigiau, ir skalsiau, manau, kad ir Jūs neperkat. Bet kai paskaičiau, kad vieną mūsų lankytoją pradžiugino majonezo receptas, gal reikėtų ir jogurto receptėlį įkelt, juk jis dabar mums atstoja grietinę ir įvairius padažus (kai pridedi priedų).

Aš darau taip:

Pusę litro lieso sterilizuoto pieno (jei ūkininko, reikia užvirt, bet jis mums per riebus) pakaitinu iki 45 laipsnių (kol nebuvau įgudusi, matuodavau virtuviniu termometru, dabar jau matuoti nebereikia). Supilu mažą natūralaus jogurto indelį, perpilu į indą, kuriame laikysiu, uždengiu folija ir užkloju šiltai. Visada gaminu vakare, ryte išmaišau šaukštu (kad sustabdyčiau rūgimą) ir – į šaldytuvą.

Nuotraukos šaltinis http://www.naturalno.pl.