Avinžirnių miltų lietiniai

Nemeluosiu ir nesakysiu, kad jie tokie, kokius kepdavote iš kvietinių miltų. Ir bananų į juos sukti nesiūlysiu. Bet jeigu jūsų mėgstamų produktų sąraše yra ankštinės kultūros – pažadu, patiks.

Tereikia išsirinkti mėgstamą įdarą. Pvz.:

  • šviežius špinatus susmulkiname ir nuplikome, šaldytiems leidžiame atitirpti ir vandeniui nuvarvėti. Tuomet sumaišome su pakeliu kitu liesos varškės, įmušame kiaušinį, pasūdome, pipirais pagardiname ir išmaišome;
  • šlakelyje aliejaus apkepame morkas ir svogūnus, sumaišome su virta/kepta/rūkyta vištiena, pagardiname žolelėm ir mylimais prieskoniais;
  • su česnisaku ir svogūnu apkepame jautienos faršą, suverčiame skardinėlę konservuotų pomidorų, troškiname, kol visas skystis išgaruoja, ir būtiniausiai įdedame baziliko;
  • prisikepame grybų ir/ar daržovių;
  • ką-tik-leidžia-fantazija.

O paskui… Irgi yra daug galimybių:

  • įdarą suvynioti į blynus ir apkepti juos aliejuje;
  • į kepimo formą guldyti lietinį, dėti sluoksnį įdaro, vėl lietinį, vėl įdaro ir šitaip iki begalybės, kol baigsis blynai, ir kepti orkaitėje – ir kas pasakys, kad Lieknieji Gurmanai tortų nevalgo, a?
  • įdarą susukti į lietinius, meiliai sudėlioti kepimo formoje, užpilti kiaušinių ir lieso jogurto/pieno plakiniu, prieskoniais pagardintu, ir grūdam į orkaitę;
  • man rodos, jūs sugalvosit dar ką nors, tiesa?

O dabar jau būtų visai laikas ir pačius lietinius aptarti, ania?

Avinžirnių miltų lietiniai

4 lietiniams:

  • 8 šaukštų avinžirnių miltų;
  • 8-10 šaukštų vandens;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • druskos.

Procesas:

Viskas čia taip paprasta, kad net rašyti nejauku. Visus ingredientus gerai išplakam. Taip, kad gumuliukų tešloje neliktų. Tešla turi būti skysta, na, kaip įprastiems lietiniams. Ir ne, aš nieko nepamiršau, kiaušinių čia tikrai nereikia.

Įkaitiname sausą keptuvę. Jei jūsiškė nėra labai patikima, ištepkite ją lašu kitu aliejaus. Pilame porą šaukštų tešlos, sukamuoju judesiu paskirstome ją po keptuvę ir kepame maždaug 2 minutes. Tuomet pasirodom, kokie virtuvės virtuozai esame, ore blyną apverčiame ir dar minutę kepame kitą pusę. Gerai jau, gerai, apversti galima ir mažiau pretenzingai.

Viskas. Dabar belieka išsirinkti, ką su jais veikti toliau.

Skanaus.