Džiovinti vaisiai yra svarbi Lieknųjų Gurmanų raciono dalis

Kartais norisi kažko saldaus, norisi per šventes prie arbatos deserto, tuo labiau kai visi valgo tortus ir pan., taigi artėjant šventėms pradėjau ieškoti internete sveikų ir pagal LG programą tinkančių saldumynų receptukų ir atradau šiuos saldainius 🙂

Saldainiukai

  • 200 g džiovintų abrikosų;
  • 200 g slyvų;
  • 200 g razinų;
  • 200 g datulių;
  • (tik žinoma, džiovinti vaisiai, nemirkyti cukruje);
  • 200 g riešutų – aš naudojau riešutų mišinį, jį 10 min paskrudinau orkaitėje.

Vaisius pusvalandžiui užpilti vandeniu ir palikti, po to nupilti vandenį ir sudėti į kiaurasamtį, kad vanduo nuvarvėtų. Tada vaisius susmulkinti su virtuviniu kombainu ar trintuvu(aš viską sutryniau trintuvu), gaunasi nelabai išvaizdi, bet daug žadanti košelė. Riešutus padalinau į tris dalis, vieną dalį truputį pasmulkinau (iš 1 riešuto kokios 6-8 dalys gavosi) ir sudėjau į trintus vaisius, antra dalį susmulkinau iki birių smulkių kruopyčių, trečią dalį riešutų (atsirinkau lazdyno) palikau sveikus.

Taigi pradedam gamybą: imame šaukštelį trintų vaisių ir riešutų mišinio, ant rankos paplojame (drėgnomis rankomis) ir įdedame sveiką riešutą, tada padarome dailų rutuliuką ir jį apvoliojame smulkintuose riešutuose, taip padarome apie 40 saldainukų, dedame juos iškart ant padėklo ir paliekame kelioms valandoms, aš dariau iš vakaro. Apvoliojimui galima pasirinkti bet ką – ir aguonas, ir sezamo sėklas, ir saulėgrąžas, ir kokoso drožles, atrodys ir spalvingai, ir įdomiai 😉

Patikėkit, labai skanu 🙂 namiškiai desertui valgė tortą o aš šiuos gražius saldainukus, beje, jie labai skanūs ne tik man, bet ir visiems ragavusiems svečiams, visi klausė recepto ir kaip pagaminti 🙂

Nuotraukos šaltinis: http://health-care-blog.com