Turiu savo receptų, bet vis neturiu laiko Jums parašyti. Na, bet pagalvojau užteks naudotis Jūsų puslapio gėrybėmis nieko nepasiūlant. Tad rašau vieną receptą 🙂

JEI PASIILGOTE KOLDŪNŲ, VIRTINIŲ IR KITŲ BIRBYZŲ MILTINIŲ 😀

  • 600 g varškės (pas mane naminė – sausa gana, girdėjau pirktinė būna šlapia, gali prireikti daugiau manų kruopų)
  • 2 kiaušiniai
  • 15 kupinų šaukštų manų kruopų

Užminkome tešlą, palaukiame kurį laiką, kad pabrinktų manų kruopos, formuojame apvalius plokščius varškėčius ir verdame pasūdytame vandenyje.

Aš valgau su liesu jogurtu, bet galima sumąstyti ir mandresnį/rimtesnį padažą, iš kepintų svogūnų, grybų, dar kažko.

Kadangi mano vyresnieji vaikai nemėgsta virtų varškėčių, pabandžiau iš tos pačios tešlos iškepti, taip pat gavosi puikiai. Juos galima valgyti su jūsų prie varškės apkepo siūlomu jogurto/bananų padažu.

Skanaus.

Beata