Šiandien Lieknuosius Gurmanus aplankė Indrė, kuri veda savo tinklaraštį apie maistą.

Taigi, pristatau jums (o jūs tikrai apsidžiaugsit) – keksiukus, kurie puikiai tiks saldžiai vakarienei 🙂

Išsikepsim 22-24 keksiukus:
  • 1 puodelis sojos miltų
  • 1 puodelis maltų riešutų miltų
  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių 
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/2 puodelio kokoso drožlių
  • 1 v.š. linų sėmenų
  • 1 puodelis razinų, pamirkytų vandeny 10 min.
  • 2 puodeliai tarkuotų nevirtų morkų (tarkavau burokine tarka dalį morkų, kitą dalį susmulkinau smulkiau smulkintuvu)
  • 2 kriaušės, supjaustytos kubeliais
  • 1 a.š. vanilės
  • 1/3 puodelio trinto banano ir 1/3 puodelio trintų razinų
  • 1 puodelis pasukų ar natūralaus lieso jogurto 
  • 2 kiaušiniai
 
 
 
1. Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruošiam keksiukų formeles.
 
2. Suberiam į indą miltus, dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną, kokoso drožles, linų sėmenis, mirkytas razinas, tarkuotas morkas, kriaušes. Gerai išmaišom.
3. Atskirame inde išplakam kiaušinius su jogurtu, medumi ir vanile. 
4. Plaktą kiaušinių masę supilam į sausus ingredientus ir gerai išmaišom. Tešla turi būti tiršta, kabinama šaukštu.
 
5. Tešlą dalinam į keksiukų formeles (užpildom 3/4, nes keksiukai iškils). Kepam apie 25 minutes – patikrinam, ar iškepęs keksiukų vidus mediniu pagaliuku- ištraukus iš keksiuko, pagaliukas/degtukas turi būti sausas, neaplipęs tešla. Paliekam atvėsti pradarytoje orkaitėje.
6. Viskas. Morkaujam! 🙂  vakarienei su arbatos puodeliu! :))