Lazanija

Lazanija su lašiša, brokoliais ir špinatais

  • Lazanijos lakštai – 200g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Druska 20g
  • Juodieji pipirai (šviežiai malti) – žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus – 20ml
  • Lašišos file – 500g
  • Brokoliai – 500g
  • Špinatai – 200g
  • Krapai – 30g;
  • Česnakas – 3-4 skiltelės
  • Pienas – 100-150g
  • Varškė liesa – 200g

Lašišą supjaustome maždaug 0.5 cm storio gabalėliais, pabarstome druska, pipirais, smulkintais krapais.

Brokolį padaliname mažesniais žiedynais ir apverdame pasūdytame vandenyje.

Špinatus pakepiname su trupučiu alyvuogių aliejaus, sūdome, pipiriniame.

2 kiaušinius suplakame, įpilame pieno, sūdome, pipiriniame.

Lazanijos lakštus, jei reikia (pagal aprašymą ant pakuotės), apverdame.

Į varškę dedame susmulkintą česnako skiltelę, sūdome, pipiriniame.

Dabar sluoksniais klojame į indą, kuriame kepsime lazaniją. Sluoksniuojame: lazanijos lakštai,  špinatai, brokoliai, varškė su česnaku, kiaušinių padažas, vėl Lazanijos lakštai, lašiša, varškė, padažas. Toliau vėl lazanijos lakštai, špinatai, brokoliai, varškė, padažas, lazanijos lakštai. Viršų palaistome padažu.

Pridengiam folija ir kepame 190 laipsnių orkaitėje – 30 minučių. Išjungus dar leisti 10 min pastovėti.