PADAŽUI

  • 2 Skardinės konservuotų pomidorų (supjaustytų, be odelių)
  • 2 Svogūnai
  • 4 Česnako skiltelės
  • 1 Šaukštas paprikos miltelių
  • ½ Šaukšto maltų kumino sėklų
  • Sauja smulkintų petražolių
  • Sauja smulkintų bazilikų
  • Druska
  • Malti juodi pipirai

Pakepinti svogūnus, kol suminkštės, tada sudėti smulkiai supjaustytą česnaką ir dar kepti apie minutę. Tada sudėti pomidorus ir visus likusius ingredientus, susmulkinti su ‘blenderiu’ ir virti kol sutirštės. Tik nepamirškite maišyti, nes pomidorai negailestingai jus apšaudys 🙂

LAZANIJAI

  • 1 Baklažanas
  • 1 Cukinija
  • 1 Salota
  • 1 Indelis liesos varškės
  • 1 Kiaušinis
  • 50 Mililitrų pieno
  • Lazanijos lakštai

Baklažanus ir cukiniją supjaustyti riekekėmis (aš pagrilinau jas orkaitėje, bet šiaip visai nebūtina), susmulkinti salotą.

Sluoksniuojame:

Balkažanas, padažas, lazanijos lakštai, cukinija, padažas,  lazanijos lakštai, salota, padažas, lazanijos lakštai, varškė. Ant viršaus užpilti kiaušinį sumaišyta su pienu.

Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.

Jei turite idėjų kuo pakeisti cukiniją, kad būtų šiek tiek skirtingesnis skonis nuo baklažano, prašau pasidalinkit 🙂

Skanaus!