Žanos blyneliai

Visai atsitiktinai (o gal ir ne) sužinojau apie jūsų svetainę lieknas.com.

Perskaičiau atidžiai ir man pasirodė viskas priimtina. Pabandžiau maitintis pagal išdėstytus principus – patinka ir efektą jau jaučiu, nors praėjo tik 3 dienos.

Dar ką galiu pasakyti ir pasidžiaugti – LG mityba skatina kūrybą (bent jau man 🙂 ). Kai neriboji savęs niekuo, tai valgai tiesiog kas papuola arba ką sugalvoji, o kai turi rinktis produktus – įsijungia kūrybinis mygtukas, norisi išmąstyti kaip skaniau įdomiau pagaminti.

Štai šį rytą man taip ir nutiko. Sugalvojau išsikepti blynelių.

Įvertinkite prašau mano sukurtą receptuką, tikiuosi jis tiks 🙂

Taigi, pusryčių blyneliai:

Reikės:

  • Puodelio 7 grūdų dribsnių
  • 1/2 puodelio smulkaus kuskuso
  • 3-4 valg. šaukštų ryžių miltų
  • 2 kiaušinių
  • druskos
  • aliejaus
  • Padažui:
  • Natūralaus jogurto (0,5 proc. riebalų)- 150 ml
  • Banano
  • Razinų, džiovintų abrikosų.

Gamyba

7 grūdų dribsnius ir kuskusą užpyliau verdančiu vandeniu ir palaikiau ~ 10 min. kol pilnai išbrinko. Viską sudėjau į plaktus kiaušinius, pridėjau ryžių miltų ir druskos.

Blynelius kepiau aliejuje.

Kol blyneliai kepė, ruošiau padažiuką. Jogurtą, bananą, pamirkytas razinas ir abrikosus sudėjau į plaktuvą ir suplakiau. Ištikrųjų perdaug įdėjau razinų ir abrikosų, nes padažiukas gavosi net per saldus. Manau, kad galima dėti kokį vieną abrikosą ir apie 20 razinų.

Ir ką gi, blyneliai apkepė, padažiukas saldus kreminis gavosi, puikumėlis.

Kitą kartą, manau, galima pamėginti tuos blynelius su sūriu padažiuku (galbūt mėgint pasigamint česnakinį).