• Gerai prinokęs vidutinio dydžio melionas
  • 2 puodeliai natūralaus lieso jogurto
  • 1/4 puodelio pieno
  • Žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
  • Kuokštelis šviežios mėtos
  • Citrinos arba laimo griežinėlis
  • Graikiniai riešutai

Puiki vakarienė, arba puikus desertas. Aitriosios paprikos ir mėtos duetas persiskverbia per jogurtą ir dera su saldžiu melionu (kuo jis saldesnis, tuo skaniau).

Jogurtą ir pieną gerai sumaišiau su susmulkintais metų lapais. Atskirame inde sutarkavau nuluptą ir nusėklintą melioną, paskaninau aitriąja paprika ir šlakeliu citrinos ar laimo sulčių. Abu indus palikau šaldytuve kelias valandas (leidau skoniams gerai susimaišyti ir patiekalui atvėsti). Patiekiant sumaišiau jogurtą su melionu ir pagardinau graikiniais riešutais.