Savaitgalio pietūs man asocijuojasi su dideliu (dažniausiai mėsos) kepsniu. Kartais tai būna ėrienos koja, arba jautiena. Tačiau kol kas kiauliena nebuvo priimta į šios kategorijos patiekalą. Iki dabar:)

Lyginant su ėriena arba jautiena, kiauliena man nesuteikia tiek džiaugsmo. Nepaisant to, nugarinė yra puikiausiai tinkanti dalis pagal Lieknųjų Gurmanų programą. Šį kartą nusprendžiau jos nekišti į orkaitę, bet uždėti ant grilio.

Reikės:

  • Nepjaustytos kiaulienos nugarinės be kaulo
  • Maltos aitriosios paprikos
  • Maltos rūkytos paprikos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos

Kadangi kiaulienos nugarinė yra plati, ją perpjoviau išilgai. Ant lentelės pabarsčiau druskos, maltos aitriosios paprikos, maltos rūkytos paprikos ir gerai apvoliojau aliejumi patrintą kiaulienos nugarinę. Stengiausi volioti tiek, kad susiformuotų plutelė. Leidau kiaulienai pasimarinuoti per naktį.

Kepiau ant karšto grilio iš visų pusių 15 minučių ir tada dar 20 minučių kepiau perkėlęs ant mažiau karštos grilio vietos.

Fantastiškas kepsnys su mėgstamomis salotomis arba Tzatziki padažu – šiek tiek aštrus, bet labai sultingas.