Visada mėgau dideles vištienos dalis, šlauneles ar ketvertukus, kepti ant grilio. Visų pirma, nerimauju ar pakankamai gerai iškepsiu mėsą ir ar prie kaulo viskas bus gerai. Tada nerimauju ar gerai iškepta mėsa liks sultinga. Jeigu viską padarau teisingai, gaunu traškų išorėje ir labai sultingą prie kaulo kepsnį.

Marinatui:

  • Šviežio raudonėlio
  • Malto indiško kmyno
  • Aitriosios paprikos
  • Citrinos žievelės
  • Alyvuogių aliejaus
  • Keletos česnako skiltelių
  • Druskos

Vištienos šlauneles (nupirktas be odelės, arba pašalinus odelę) gerai įtryniau aliejumi, smulkiai tarkuota citrinos žievele, šviežiu raudonėliu, indišku kmynu, aitriąja paprika, smulkiai pjaustytu česnaku ir druska. Leidau pasimarinuoti ir gerai įsisavinti skoniams – aš marinavau 5 valandas.

Kepiau apie 30 minučių įvyniotą folijoje ant vidutiniškai karšto grilio. Taip vištiena gerai įsisavino likusį marinatą ir tapo minkšta, bei drėgna. Po to išėmiau iš folijos ir 15 minučių apkepiau ant karštesnio grilio – vištiena tapo traški iš išorės.

Nuostabiai tinka su Tzatziki ir virtomis ant grilio apkeptomis bulvėmis, arba kitomis šakninėmis daržovėmis.