Retas, bet vistiek svečias mano namuose – kiauliena. Ne todėl, kad neskani, bet todėl kad jos ir taip, kaip lietuvis, daug suvalgiau. Kuriam laikui buvau išprašęs, bet dabar po truputį vėl įsileidžiu.

Kiaulienos nugarinė ir išpjova yra du pjausniai, kurie pagal riebumą tinką pagal Lieknųjų Gurmanų programą. Su jais galima daug ką nuveikti – vasarai grilis, žiemai troškiniai ir kepsniai orkaitėje (laukiu nesulaukiu, kol galėsiu pasiūlyti ir šių receptų).

Nuolatos ieškau, bet šią savaitę radau kiaulienos nugarinę su kaulu. Fantastiškas kepsnys – prie kaulo visada yra daugiausiai skonio, o iškeptas atrodo labai rimtai (visi kepsniai su kaulu atrodo solidžiai).

Marinatui:

  • Šviežio rozmarino
  • Keleto skiltelių česnakų
  • Citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų

Rozmariną, česnaką, citrinos sultis ir aliejų sutryniau. Paskaninau druska, pipirais ir ištryniau, išmasažavau kiaulienos nugarinės kepsnius. Palikau marinuotis per naktį. Ant karšto grilio kepiau apie 15 minučių.

Puikiai dera su Tzatzikišviežiomis salotomis ir ant grilio apkeptomis šakninėmis daržovėmis.

Taip pat kepiau ir kitokį kiaulienos nugarinės pjausnį su aitriosios paprikos plutele.