Grybai  – 1kg
Morkos – 300g
Pomidorai – 300g
Svogūnai – 200g
Česnakai – 1 galvutė
Druska, pipirai – pagal skonį
Pomidorų pasta – 2 valg. šaukštai

Pasirodė pirmieji grybai:)

Ruošdama atsargas žiemai, rudenį rinktus grybus išverdu ir sudedu į maišelius ir į šaldymo kamerą. Vėliau juos galima naudoti ir sriuboms, ir karštiems grybų patiekalams ruošti, bet galima pasigaminti grybų ikrų ir į stiklainiukus uždaryti.

Visas daržoves ir virtus grybus sumalame mėsmale. Pradedame nuo morkų ir svogūnų – dedame kepinti su aliejumi. Toliau sudedame ir maltus grybus, pomidorus, česnakus (..Donata gali ir nedėti..). Įdedame pomidorų pastos, pasūdome, įberiame pipirų. Viską patroškiname 15-20minučių.

Grybų ikrus sukrečiame į paruoštus stiklainiukus ir sudedame į puodą su vandeniu sterilizuoti, t.y. pakaitiname verdančiame vandenyje 30 min. Užsukame dangtelius.

Skanu ir ant silkutės, ar į sriubą kokį šaukštą įdėti.. Man grybų ikrai skaniausi ant rupios ruginės duonos riekės…