Sveikai maitintis nereiškia, kad būtina apsiriboti vien tik salotomis. Ir tai iš tiesų nėra sunku, nes daugelį receptų visuomet galima pakoreguoti ir rasti sveikesnę alternatyvą.

(4 porcijos)

  • 1kg mažų valytų kalmarų
  • 3 valgomieji šaukštai kapotų šviežių petražolių
  • 100 g sausų baltųjų, mirkytų per naktį
  • arba konservuotų pupelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 kapotos skiltelės česnako
  • 500 g luptų pomidorų
  • 1 grūstas aitrusis pipiras
  • 1 arbatinis šaukštelis pankolio sėklų
  • 60 ml baltojo vyno
  • Citrina
  • Druska ir pipirai

Mirkytas pupeles išverdame su prieskoniais (čiobreliais, česnaku, džiovintomis aitriosiomis paprikomis, svogūnais, morkomis, petražolėmis).

Priklausomai nuo kalmarų dydžio, supjaustome juos į mažesnius gabalus ar paliekame sveikus.

Prikaistuvyje įkaitiname apie 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudedame česnaką.Kai spalva pradės keistis, supilame pomidorus ir pasūdome. Troškiname ant mažos ugnies apie 20  minučių.

Keptuvėje įkaitiname du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, sudedame likusį česnaką, pipirus ir paskrudintas, sumaltas pankolio sėklas. Kai česnako spalva pradės kisti, sudedame kalmarus, druską ir pipirus. Kepame , kol kalmarai taps matiniai.
Sudedame pusę kiekio petražolių, supilame vyną ir pomidorų padažą. Galiausiai sudedame karštas pupeles ir likusias petražoles. Pagardiname prieskoniais pagal skonį ir patiekiame su citrinos griežinėliu ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Tikrai gurmaniška…

Skanaus 🙂

Pomidorų lupimas

Pomidorų apačioje padarome labai mažą įpjovimą ir įmerkiame į verdantį vandenį 30 – 60 sekundžių. Po to merkiame į šaltą vandenį – nustebsite, kaip lengvai nusilups odelė.

Nuotraukos šaltinis: www.guardian.co.uk/Linda Nylind