Manau, kad tai yra tam tikra bazė, ir variacijų gali būti dar daugiau, pridedant ar išimant tam tikrus ingredientus. Mano, kol kas, einamiausios šios:
  • keletas salotų lapų (aš imu tas tokias žalias kopūsto formos, vieno užtenka kokiems 3 kartams)
  • 2-3 pomidorai
  • 2-3 agurkėliai
  • avokadas (iš tikrųjų darau arba su vištiena, arba su avokadu, nes abu ingriedientai priduoda sotumo, bet kartu jie vienas kitam netrukdo)
  • vištienos filė arba krūtinėlė (dar pagalvojau, kad čia tiktų ir koks konservuotas tunas arba lašiša, bet nesu bandžius)
  • keli saulėje džiovinti pomidorai ir jų aliejus (man kuo jų daugiau, tuo skaniau)
  • sauja graikiškų riešutų
  • pipirai, karis, druska (man patinka naudoti česnakinę druską, bet galima ir paprastą), krapai ir kitos žolelės

Salotų lapai supjaustomi gana stambiai, kad jaustųsi, galima tiesiog plėšyti. Agurkus perpjaunu išilgai pusiau, o tada griežinėliais, pomidorų nepjaustau kubeliais, man labiau patinka perpjauti pusiau, o tada tokiais ne visai taisyklingais mažesniais griežinėliais (lyg pjaustytum kopūstą, tik stambiau). Avokadą irgi griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus šiaudeliais. Graikiškus riešutus šiek tiek pasmulkinti ir išimti tuos kietus viduriukus, jei užsiliktų, bet jokiais būdais nemalti. Šiaip skaniau, kai riešutas gerai jaučiasi, tad geriau didesni gabalai, nei mažesni 🙂

Jei salotos daromos su vištiena, ją supjaustyti pailgais gabaliukais, įmesti į įkaitintą keptuvę su aliejumi, šiek tiek pakepti maišant, pabarstyti kariu, pipirais, galima druska. Ilgai nekepti, kad nepasidarytų kaip guminė.

Kai iškepa, sumesti viską kartu su kitais ingredientais, pabarstyti pipirais, druska, įmesti žolelių. Įpilti aliejaus iš saulėje džiovintų pomidorų, jei dar trūksta, tada dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Jau rašant receptą seilė tįsta :))) skanaus!