Noriu papildyti Lieknųjų Gurmanų receptų kraitį savuoju pamėgtu receptu.

Gal kažkam paskanins ilgą kelią tikslo link 🙂

Puikiai tinka, kai darganotą rudens dieną norisi kažko šilto ir sotaus, bet kartu ir to, kas labai primintų saulėtą vasarą.

Pietūs 2 asmenims

Reikės:

  • 300 g makaronų
  • Pusės citrinos sulčių
  • 3-4 (priklauso nuo citrinos rūgštumo) šaukštų labai kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 4 (ar net 5) skiltelių česnako
  • Saujos petražolių
  • Gero žiupsnio druskos
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

1. Makaronus išverdame taip kaip nurodyta ant pakuotės arba taip kaip įpratę virti.

2. Kol makaronai verda, paruošiame padažą.

3. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Į padažą galima įtarkuoti ir citrinos žievelę.

4. Sultis sumaišome su alyvuogių aliejumi.

5. Sudedame smulkiai sukapotą česnaką.

6. Susmulkiname ir suberiame petražoles.

7. Galiausiai padažą pagardiname druska ir pipirais.

8. Išvirusius karštus makaronus sumaišome su padažu ir patiekiame.

Skanaus ir šiltų vasariškų prisiminimų!

Geriausi linkėjimai