3 bananai;
2 puodeliai avižinių dribsnių;
1 puodelis razinų;
0.3 puodelio aliejaus;
žiupsnelis druskos;
Taip pat mėgstamų riešutų ar džiovintų vaisių.
Gaminimas:
Bananus sutrinti, supilti visus likusius produktus ir gerai išmaišyti. Tešlą palaikyti apie 25-30 minučių.
Dėti po šaukštą tešlos į formeles arba ant skardos ir kepti apie 20
minučių 180 0C orkaitėje, kol gražiai paruduos. Skanaus 🙂
Yra ir paprastesnis receptas avižų sausainiams. “Iš akies“. Norimą kiekį avižinių dribsnių užpilti vandeniu arba sultimis, palaikyti apie 15min, įpilti pora šaukštų alyvuogių aliejaus, supjaustytų mėgstamų džiovintų vaisių, viską gerai sumaišyti, imti rankomis tą tešlą, gerai suspausti, suformuoti sausainius, dėti ant kepimo popieriaus ir į orkaitę. Kepti apie 15min. Pradžioje jie dar kiek minkštoki, tad geriausia palikti ant grotelių džiūti.
Ori
Bal 15, 2013 @ 12:23:48
Kai tik dabar išbandžiau, tai tikrai vis dar patinka.. Greitu metu kepsiu antrą partiją 🙂 Ačiū už gerą receptą 🙂
Joana
Bal 14, 2013 @ 23:56:47
Kaip matau, dar vis patinka tie sausainiai jums. Smagu, smagu 🙂
Ori
Bal 14, 2013 @ 09:51:48
Oho, Aurelija, naktim sausainius kepi 🙂 Įdomus užsiėmimas 🙂 Bet tikiuosi pavyko puikiai ir turėsi, ką lauktuvių nuvežti 🙂
Aurelija
Bal 13, 2013 @ 23:20:44
O aš dabar kepu. 🙂 Rytoj važiuosim į svečius, tai sakau reikia išbandyti, jei išeis, įsidėsiu.:)
Ori
Bal 13, 2013 @ 21:07:20
Kaip tik šiandien vakarienei išbandžiau šiuos sausainukus. Superiniai 🙂 Kepsiu dažniau 🙂
Anonimas
Kov 17, 2013 @ 14:51:50
Aš pilu tik šaukštą aliejaus, ir jo visai netrūksta 🙂
Inga
Kov 16, 2013 @ 12:41:52
Ačiū už sausainiuku receptą! Šiek tiek drėgmės viduje visai netrukdė,bet tai nuo bananų. Kai kepdavau juos ne pagal gurmaniska receptą reikėdavo pilti gal puodelį aliejaus,plius gausiai cukraus,būdavo traskus ir viduje.as šiandien aliejaus pyliau gal apie 6 šaukštus,bet jo visiškai netruku. Ačiū už karaliskus pusryčius 🙂
Lygybe
Lap 27, 2012 @ 16:57:01
norėjau pasiteirauti…kepiau aš tuos sausainukus, bet jie man “nesusirišo“, gabaliukais sutrupejo. ka ne taip dariau? gal storesnius daryti? ar visgi kiaušinio dėti?
giedra
Spa 27, 2012 @ 10:49:18
Labai skanūs sausainukai 🙂 Dėjau razinų, džiovintų abrikosų, saulėgražų ir linų sėmenų. Apsivalgymas 🙂 Tik kepti reikėjo dvigubai ilgiau, nei parašyta 🙂
Liepa
Spa 10, 2012 @ 18:40:24
Vakar kepiau šiuos sausainukus – skonis dieviškas. Kai tik iškepė buvo traškūs, o ryte jau buvo tokie guminiai( vis tiek buvo suvalgyti, o darbe irgi įvertinti), nors sudėjau į dėžutę ir uždariau sandariai dangteliu. Gal ką ne taip padariau?
ruduoke
Rgs 17, 2012 @ 15:04:46
Privalgysi, Nija, net neįsivaizduoji, kaip sotu su pienuku. Vakarienei aš prisikepiau bulvių, pradžioj sakau sausainiukų pakramsnosiu, o kaip “pakramsnojau“ su pienu, tai bulvės liko pusryčiams. 😀
Nija
Rgs 17, 2012 @ 15:01:46
Receptukas super !!! Bandžiau du kartus, labiau patiko kai avižinius dribsnius pamirkiau vandenyje. Kitą kartą, galvoju, pamirkysiu piene, gal bus dar skaniau 🙂 Tik nesuprantu kada juos valgyt. Jei tai bus po valgio, tai jau bus užkandžiavimas. Ar juos valgyti vietoj kokio nors valgymo? Bet tai man kažkaip keistai skamba… atrodo, kad jų vienų (ar kad ir kartu su pienu) tai nepavalgysi…
Kristina
Rgs 15, 2012 @ 08:59:34
Pagaliau išbandžiau ir kepsiu dar ne vieną kartą. Tiesą sakant bijojau, kad bus nelabai skanu, bet buvo puiku. Net vyrui patiko, o jis nėra avižinių sausainių mėgėjas 🙂 Ačiū už receptuką!!!
ruduoke
Rgp 27, 2012 @ 19:10:02
Kepiau jau antrą kartą ir dėjau mažiau razinų (man buvo truputį per saldu), ir daugiau smulkintų riešutų. Įtarkavau pusės apelsino žievelę ir pačio apelsino dalį. Man daug skaniau. 🙂
Rita
Rgp 23, 2012 @ 08:44:41
Šįryt kepiau. Labai labai skanu.
ruduoke
Rgp 17, 2012 @ 18:36:41
ačiū, dukryte, šiandien turėjau nuostabią vakarienę – didelis puodelis pieno ir pasakiški avižiniai sausainiai, dar šilti… nam nam.
Joana
Rgp 16, 2012 @ 00:47:17
Beata, ačiū už pasiūlymus, reikės gal pabandyti paimprovizuoti. Bet ar pati bandei šituos? Nes jie man gana puikūs gaunasi ir nesinori niekaip jau keisti. Juo labiau, kad pagal skonį kiekvieną kartą tereikia pakeisti mėgstamus riešutus, džiovintus vaisius ir jau kitokie. Pačios pagrindinės masės aš asmeniškai nekeisčiau ir nedėčiau jokių sodų, nes paprasčiausiai nereikia. Masė man labai patinka tokia- iškepė sausainiai traškūs išorėje, viduje šiek tiek minkšti. Ilgiau padžiovinus bus visai traškūs ir ilgai laikysis. Ir sulimpa jie gana gerai, be jokių kiaušinių.
Bet pabandykite paįvairinti receptą, ir būtinai pasidalinkite.
Beata
Rgp 15, 2012 @ 16:34:57
Tiesa,dar gerai įdėti sodos,o užgęsinti su šaukštu kitu jogurto,kad sausainiai iškiltų.Manau,kad reikia sutelkus visas pajėgas,bandyti šiuos sausainius ištobulinti,kad tikrai būtų skanu.Juk vadinamės gurmanais.:-)
Beata
Rgp 15, 2012 @ 16:31:09
Labai dažnai kepdavau avižinius sausainius kai dar nesimaitinau leiknietiškaigurmanietiškai,tiesa sakant šeimai ir dabar dar kepu,nes jie liekni visi ,ypač tinka studenui į mokslus veštis :D,vadina juos peristaldikos sausainiais,tik į receptą žinoma įeina cukrus,arba medus ir šiektiek miltų.Kartą bandžiau adaptuoti juos leikniesiems ,bet nedėjau bananų,tad įšėjo šiaipsau.Bandysiu su bananais ,manau ,kad reiktų dėti dar kokių nors sėlenų(avižinių,kvietinių ,ar grikių),vietoj miltų ir kiaušinių ,jie geriau susirištų ir būtų minkštesni.Taippat labai skanu su saulėgrąžomis,sezamo sėklomis.
Anonimas
Rgp 14, 2012 @ 12:27:06
Apie jogurta cia siaip buvo prie progos uzsiminta (pieno tema pletojant) 🙂
Bet istikro klausimas pamastymui, ar geriau imti normalaus riebumo produkta, ar liesa, bet kaip minejo Migle, neaisku kuo prifarsiruota..
Joana
Rgp 13, 2012 @ 15:49:32
Prašom, prašom, mielieji 🙂
Bitutė
Rgp 13, 2012 @ 13:36:24
Jau iškepėm. Nepaprastai skanu!@!!@!@!
Rita
Rgp 13, 2012 @ 10:16:55
Kepsiu. Ačiū, Joana
Lori Lo
Rgp 10, 2012 @ 13:57:49
Puiku – būtinai bandysiu 🙂 Atrodo ir skamba dieviškai
Anonimas
Rgp 10, 2012 @ 07:49:48
Niekaip negaliu suprasti,prie ko cia jogurtas? Sitame recepte jo neiziuriu…
Miglė
Rgp 09, 2012 @ 19:20:06
Kuo liesesnis tuo daugiau cukraus kraunama (Lietuvoje angliavandeniai mitybinėj informacijoje ant pakuočių neskaidomi į cukrus, ne cukrus dažniausiai), tad kartais geriau normalų produktą pirkti bet neprifarširuotą cukrų…
Sausainiai tokie gėris, tik niekada nepilu jokių aliejų, net nereikia jų, kai dedi bananą, ar obuolienę ar moliūgienę, ar trintas morkas.. geriau riebalo gauti iš riešutų daugiau jų įdėjus…
Sandra
Rgp 09, 2012 @ 16:29:38
Rokiskio jogurtas isvis 0% riebumo yra!
Marija B.
Rgp 09, 2012 @ 15:20:51
1 % pieno yra pirkti Norfos prekybos tinkle .Jis turi net pavadinima,,piemenelio“ 🙂 I ta piena reikia ipilti naturalaus jogurto be priedu,palaikyti per nakti siltai (jei maisome vakare) ir stai jums 1% jogurtas !!!
Julija
Rgp 09, 2012 @ 14:38:00
atrodo, kad sausainiai turetu buti labai skanus 🙂
tik man klausimas del pieno: kur jus randat 1 % riebumo? jogurto tokio as taip pat nemaciau… 😦