Ingredientai:

3 bananai;
2 puodeliai avižinių dribsnių;
1 puodelis razinų;
0.3 puodelio aliejaus;
žiupsnelis druskos;
Taip pat mėgstamų riešutų ar džiovintų vaisių.

Gaminimas:

Bananus sutrinti, supilti visus likusius produktus ir gerai išmaišyti. Tešlą palaikyti apie 25-30 minučių.

Dėti po šaukštą tešlos į formeles arba ant skardos ir kepti apie 20
minučių 180 0C orkaitėje, kol gražiai paruduos. Skanaus 🙂

Yra ir paprastesnis receptas avižų sausainiams. “Iš akies“. Norimą kiekį avižinių dribsnių užpilti vandeniu arba sultimis, palaikyti apie 15min, įpilti pora šaukštų alyvuogių aliejaus, supjaustytų mėgstamų džiovintų vaisių, viską gerai sumaišyti, imti rankomis tą tešlą, gerai suspausti, suformuoti sausainius, dėti ant kepimo popieriaus ir į orkaitę. Kepti apie 15min. Pradžioje jie dar kiek minkštoki, tad geriausia palikti ant grotelių džiūti.